بسیاری از افراد علاقه به انجام کارهای فنی دارند که حوزهی شغلی تاسیساتی جزو این دسته از مشاغل به حساب میآید. همانطور که میدانید بخش تاسیسات در حوزهی ساختمانسازی از جمله مهمترین قسمتهای کلیدی است که راحتی افراد یک ساختمان در هر چه بهتر کار کردن سیستمهای آن خواهد بود که این سیستمها شامل مواردی همچون تاسیسات حرارتی یا بهداشتی است.
گفتنی است افرادی که در این حوزه شغلی فعالیت میکنند، به نسبت دیگر مشاغل با سختی بیشتری روبرو خواهند بود چرا که بررسی تاسیسات ساختمانی و بهبود شرایط در صورت لزوم نیاز به مهارت، قدرت و دانش زیادی است که ممکن است وقتگیر هم باشد. حال ما در این مقاله به بررسی خلاصهوار یک فرد تاسیسات کار خواهیم پرداخت.
برای اینکه در این حوزه فعالیت کنید، باید به طور کامل با وظایف آن آشنا باشید. ما در ادامه به مهمترین وظایف یک تاسیسات کار خواهیم پرداخت:
· تجزیه و تحلیل نقشههای تاسیساتی انواع ساختمانها.
· انجام لولهکشی و یا تاسیسات گاز (خانگی یا تجاری).
· انجام انواع اتصالات لوله، فاضلاب و نصب لوازم بهداشتی.
· بررسی سیستمهای حرارتی مانند شوفاژ و تعمیر آنها در صورت نیاز.
· راهاندازی سیستمها تاسیسات ساختمان مانند سردکنندهها.
· انجام عملیات جوشکاری برق یا گاز.
· بررسی سیستمهای استخر (راهاندازی و تعمیر).
ناگفته نماند که موارد عنوان شده بخش اعظم وظایف یک تاسیسات کار را شامل میشود اما ممکن است این افراد در موارد دیگری نیز بکارگیری شوند.
به طور کلی افراد در هر شغلی باید دارای یکسری مهارت باشند و در شغل تاسیساتی نیز مسلط بودن به بعضی از موارد ضروری است. ما در ادامه به مهارتهایی اشاره خواهیم کرد که افراد علاقهمند به حضور در این موقعیت شغلی، نیازمند آنها خواهند بود:
- توانمند بودن یک تاسیسات کار به جهت انجام تمامی وظایف بر طبق نقشههای فنی.
- دارا بودن مهارتهای فنی بسیار عالی.
- دارا بودن توانمندیهای عملی در اجرای کارها.
- در نظر گرفتن ایمنی در کار و آشنایی کامل با آنها.
- توانایی در انجام کارهای گروهی و هماهنگ بودن با سایر افراد.
- توانمند بودن در مهارتهای ارتباطی مناسب.
برای اینکه افراد علاقهمند به شغل تاسیساتی به این حرفه بپردازند و درآمد مناسبی داشته باشند، باید موقعیتهای شغلی این حرفه را دریابند. حال ما در ادامه به بهترین زمینههای شغلی یک تاسیسات کار اشاره میکنیم:
· شرکتها و سازمانهای مختلف اولین و مهمترین موقعیت شغلی برای یک تاسیسات کار به حساب میآیند. به طور کلی با توجه به اینکه در تمامی سازمان و ادارات نیاز مبرم به یک تاسیسات کار وجود دارد، افراد میتوانند شانس مناسبی برای مشغول به کار شدن داشته باشند.
· مستقل کار کردن از دیگر موقعیتهای شغلی است که افراد تاسیسات کار با آن روبرو هستند. راهاندازی یک مکان به خوبی میتواند درآمد مناسبی را برای این افراد داشته باشد.
· کارخانههای بزرگ هم میتوانند بعنوان یک موقعیت شغلی برای تاسیسات کاران در نظر گرفته شوند. البته پر واضح است که برای مشغول شدن در این موقعیتها نیاز به دانش و تجربه فراوان خواهد بود.
با توجه به اینکه کار در این حوزه شغلی سخت و گاهاً طاقت فرسا خواهد بود، میتوان تصور کرد افرادی که در این موقعیتهای شغلی فعالیت میکنند، از درآمدهای مناسبی برخوردار هستند. با این حال میتوان گفت که میزان درآمد یک تاسیسات کار رابطهی مستقیم با محل کارش دارد. پر واضح است که حقوق این افراد در کارخانهها، سازمانها و یا ادارات متفاوت از هم خواهد بود. گفتنی است که در ایران متوسط درآمد یک تاسیسات کار حداقل 10 میلیون تومان است.
حال برای مشغول شدن در این حوزهی شغلی کافی است که به بررسی آگهیهای استخدام تاسیسات کار بپردازید. برای این منظور در نظر گرفتن آگهیهای منتشر شده در راهنمای همشهری بهترین گزینه خواهد بود. گفتنی است با توجه به اینکه نیاز به این شغل در هر لحظه احساس میشود، افراد متخصص در این حیطه، شانس زیادی برای استخدام شدن دارند.
ضمناً اگر قصد استخدام یک تاسیسات کار به صورت دائم را دارید، کافی است که پس از عضویت در سایت راهنمای همشهری، آگهی مدنظرتان را در سایت به ثبت برسانید و راههای ارتباطی را در آن قید کنید تا افراد علاقهمند بتوانند در صورت نیاز با شما کارفرماها تماس بگیرند.